Donnerstag, 13. März 2014

Frikadellen/Meatballs

Die deutsche Übersetzung findet ihr unter dem englischen Rezept!


Our frikadellen are great for party buffets, picnics, bentos/work lunches, ...  and they also make wonderful burger patties if their shape is changed accordingly!




Ingredients:

  • 200g of dried soy granules (if you're not sure what this is, check out my vegan kitchen staples blog!)
  • 1l of veggie stock
  • 100g of breadcrumbs
  • 1 medium sized onion, finely diced
  • Salt, Pepper, paprika, majoram, fresh chives
  • 2 table spoons of mustard
  • 2 table spoons of soy sauce
  • 2 table spoons of tomato paste
  • 5 table spoons of powdered gluten

Instructions:

  • Cook the soy granules in the veggie stock. Drain them. As soon as they've cooled down sufficiently, press out the excess liquid.
  • Throw all of the ingredients into a big bowl and mix everything until you get a nice big blob.
  • Form meatballs (or burger patties!). 
  • Fry meatballs in vegetable oil (for example sunflower oil) from all sides.
  • Place meat balls on baking tray (lined with parchment paper). 
  • Bake at 180°C/350°F for 15 minutes. 
  • DONE! :)

They taste great hot and cold and this mixture also makes excellent burger patties (minus the onions)!





Deutsche Übersetzung:


Unsere Frikadellen sind super für Partybuffets, Picknicks, Bentos, ...und man kann auch tolle Burger Patties daraus machen, wenn man sie entsprechend formt!







Zutaten:

  • 200g Sojagranulat (wenn du nciht weißt, was das ist, guck mal in meine veganen Küchenbasics!)
  • 1l Gemüsebrühe
  • 100g Paniermehl
  • 1 mittelgroße Zwiebeln (fein gewürfelt)
  • Salz, Pfeffer, Paprika, Majoran, frischer Schnittlauch
  • 2 EL Senf 
  • 2 EL Sojasauce
  • 2 EL Tomatenmark
  • 5 EL Gluten



Zubereitung:

  • Sojagranulat in der Gemüsebrühe aufkochen. Abgießen. Abkühlen lassen und sobald sie kalt sind überschüssige Flüssigkeit ausdrücken.
  • Alle Zutaten mit dem Granulat in eine große Schüssel geben und gut durchmischen.
  • Kneten bis man einen schönen großen Blob hat.
  • Frikadellen formen.
  • Frikadellen in etwas Pflanzenöl von allen Seiten anbraten. 
  • Frikadellen auf ein Backblech (mit Backpapier) geben.
  • Bei 180°C/350°F 15 Minuten backen.
  • Fertig!
Schmecken sowohl kalt als auch war und wenn man die Zwiebeln weglässt, werden das auch tolle Burger Pattys!