Sonntag, 19. August 2018

Mittagessen KW34/2018 | Lunch plans week 34/2018

English version below

Der Sommer ist viel angenehmer, wenn man nicht mehr nur temperaturbedingt überlebt! Da macht essen direkt mehr Spaß.



Hab mich vertan :) War doch KW34.




Kürbis und Brokkoli mit Joghurt-Tahin-Sauce 

Die Kürbissaison hat ja angefangen und ich habe schon aus dem Garten meiner Eltern und meiner Schwiegereltern Ernte bekommen. Hokkaidokürbis würfeln und mit etwas Olivenöl und Salz im Ofen garen. Brokkoli kochen. Das Rezept für die Sauce findet ihr hier


Thai Curry

Hier ist mein Basisrezept


Nudeln mit Spinat und Räuchertofu in Sahnesauce

  • Nudeln (z.B. Linguini oder Bavette) al dente kochen. Eine Kelle des Nudelwassers aufbewahren.
  • Räuchertofu (100-250g - je nach dem was da ist und wie man's mag) in Würfelchen schneiden.
  • Einfach TK Spinat auftauen und grob hacken. 
  • Zwiebeln in feine Streifen schneiden, in etwas Öl anschwitzen. (Bisschen Knoblauch dazu schadet auch nicht.)
  • Mit etwas Speisestärke (1 EL) bestäuben. 
  • Ca. 200ml Gemüsebrühe dazu geben. 
  • 200ml Sojasahne dazu geben und Nudelwasser dazu geben. 
  • Kurz aufkochen. 
  • Spinat mit dazu geben. Gut umrühren.
  • Abschmecken mit Salz und Pfeffer.
  • Nudeln und Tofuwürfel dazu geben.
  • Lunchbox: In die Lunchbox füllen und abkühlen lassen.
  • Direkt essen: Einfach sofort servieren :D


Veggieschnitzel mit Kartoffeln, Möhren, Erbsen

Veggieschnitzel (vom Aldi) braten, Kartoffeln und Möhren kochen und die Erbsen auftauen :) Fauler Tag!



Thai Pasta Salat
Das Rezept findet ihr hier. Für zwei Personen reicht aber locker die Hälfte!


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English version

The summer is so much nicer when you're not just surviving the day because of the heat! This makes eating so much more fun!



My bad! Week 34 - as opposed to what the picture says.


Pumpkin and broccoli in yoghurt tahin sauce

Pumpkin season has already begun and I have been given bountiful harvest from the gardens of my parents and my future in-laws. Cut pumpkin (we have Hokkaido squash - you don't have to peel it!) into cubes, add a bit of olive oil and salt. Bake at 180°C/350°F until soft. Cook broccoli in salted water. This is the (very simply) recipe for the sauce. 


Thai Curry

This is my basic recipe.


Pasta with spinach and smoked tofu in creamy sauce

  • Cook pasta (for example linguini or bavette) al dento. Save a ladle of the pasta water.
  • Cut (100-250g - as much as you have available / like) smoked tofu in small cubes.
  • Thaw frozen spinach (or use fresh) and chop coarsely.
  • Cut an onion or two into fine slices (a bit of garlic won't hurt either) and sauté until transluscent.
  • Dust with a table spoon of corn starch (or flour).
  • Add about 200ml of veggie stock.
  • Add 200ml of soy cream and the pasta water.
  • Briefly heat up until it boils. Then turn down the heat.
  • Add spinach and stirr well. 
  • Season to taste with salt and pepper.
  • Add pasta and tofu cubes.
  • Lunch box: Transfer to lunch box and let everything cool down.
  • Hungry now? Just serve immediately :D

Veggie schnitzel with potatoes, carrots and green peas

Just fry up the storebought veggie schnitzel (I get ours from German Aldi Süd), cook potatoes and carrots, thaw the peas. :) Lazy day!



Thai Pasta Salat
This is my recipe. If you're feeding two people like we are, half of the recipe should suffice.