Sonntag, 31. Mai 2015

Pistachio Rosewater Cupcakes

Die deutsche Übersetzung findet ihr unter dem englischen Rezept!

This recipe is based on the recipe by Isa Chandra Moskowitz and Terry Hope Romero from Vegan Cupcakes Take Over The World. This is definitely one of my favorite cupcake cookbooks! I had to make some adjustments, though, in favor of more pistachios and more rosewater... and a little less sugar.






Ingredients for 12 regular cupcakes or 40 mini cupcakes:

  • 110g of flour
  • 220ml of soy milk
  • 70g of canola oil
  • 1 tbsp of apple cider vinegar
  • 150g of sugar
  • 3 tbsp of rosewater
  • 3 tbsp of cornstarch
  • ½ tsp of baking powder
  • ½ tsp of baking soda
  • a dash of salt
  • 1 tsp of cardamom
  • 60g of ground pistachios

Topping/Decoration:

  • one pack of whippable vegan cream
  • some chopped and ground pistachios and/or rose leaves (I used the type that's generally used for rose tea)

Instructions:

  • Preheat oven to 180°C/350°F.
  • Line your cupcake pan with cupcake liners. 
  • Mix soy milk, vinegar, oil, sugar, and rosewater in a bowl.
  • In another bowl, mix flour, starch, baking soda and powder, salt, and cardamom. 
  • Little by little, add the dry ingredients to the liquid ingredients and turn them into a smooth batter.
  • Add the pistachios and mix well.
  • Evenly distribute the batter in the cupcake liners.
  • Bake regular cupcakes for 20 minutes, mini cupcakes for 12 minutes at 180°C/350°F,
  • Allow to cool down completely.
  • Whip up the vegan cream.
  • Decorate cupcake with whipped cream, pistachios and rose leaves!
  • Done!







Deutsche Übersetzung:

Dieses Rezept basiert auf dem von Isa Chandra Moskowitz und Terry Hope Romero aus Vegan Cupcakes Take Over The World. Definitiv eins meiner liebsten Cupcakebackbücher! Ich musste ein paar Anpassungen vornehmen um mehr Pistazien und Rosenwasser einzubauen... und etwas weniger Zucker.





Zutaten für 12 normale Cupcakes oder 40 Mini-Cupcakes:
  • 110g Mehl
  • 220ml Sojamilch
  • 70g Rapsöl
  • 1 EL Apfelessig
  • 150g Zucker
  • 3 EL Rosenwasser
  • 3 EL Speisestärke
  • ½ TL Backpulver
  • ½ TL Natron
  • eine Prise Salz
  • 1 TL Kardamom
  • 60g gemahlene Pistazien

Für die Creme/Deko:

  • 1 Packung Schlagfix gesüßt (gibt’s zum Beispiel bei Kaufland)
  • Ein paar Pistazien und/oder Rosenblätter oder andere Deko 


Zubereitung:

  • Ofen auf 180°C vorheizen. Cupcakeblech mit Papierförmchen auslegen.
  • Sojamilch, Essig, Öl, Zucker und Rosenwasser in einer Schüssel verrühren.
  • Mehl, Stärke, Backpulver, Natron, Salz und Kardamom in die flüssigen Zutaten sieben und verrühren.
  • Pistazien mit unterrühren.
  • Teig gleichmäßig auf die Förmchen verteilen.
  • Normale Cupcakes 20 Minuten, Mini-Cupcakes 12 Minuten bei 180°C backen.
  • Abkühlen lassen.
  • Schlagfix aufschlagen, auf den abgekühlten Cupcakes verteilen.
  • Dekorieren. 
  • Fertig!




Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen