Sonntag, 11. Oktober 2020

Knoblauchbrot | Garlic bread

English translation below. Promised!

Eigentlich war das nur so eine Idee, ich ich umgesetzt habe, als ich seeeehr viel Pizzateig (ja, es ist pizzatechnisch komplett eskaliert) gemacht hatte und noch überlegt habe, wie ich mehr Knoblauch in unser Abendessen integrieren könnte. Nachdem mich so viele nach dem Rezept gefragt haben, schreibe ich es mal auf.


Für 4-5 Fladen

Zutaten/Teig:

  • 300g Mehl
  • 1 TL Trockenhefe
  • 9g Salz
  • ca. 200ml Wasser (pi mal Daumen)
  • 1 TL Zucker
  • 1 EL Rapsöl


Zutaten/Knoblauchpaste:
  • 4-5 Zehen Knoblauch (das wird sehr knoblauchig - nehmt weniger, wenn ihr nicht sicher seid, dass ihr das für ne gute Idee haltet. Oder halt mehr :))
  • 1 EL Wasser
  • 1 EL Öl
  • 1 TL Salz
  • 2 TL frisch gehackter Rosmarin

Zubereitung:
  • Für den Teig das Salz und das Mehl vermischen.
  • Eine Mulde in das Mehl drücken, Hefe und Zucker hinein geben und einen Schluck Wasser dazu geben.
  • 5 Minuten abgedeckt stehen lassen.
  • Öl und Wasser dazu geben und alles verkneten.
  • Teig 30 Minuten abgedeckt gehen lassen.
  • Kneten. 
  • Noch mal 30 Minuten gehen lassen.
  • (Ihr könnt den Teig auch über Nacht im Kühlschrank gehen lassen.)
  • Ofen auf 250°C/480°F vorheizen. 
  • Während der Teig geht den Knoblauch schälen.
  • Knoblauch mit allen anderen Zutaten fein pürieren.
  • Teig in 4-5 Portionen teilen, Fladen formen und mit den Fingern Dellen eindrücken.
  • Fladen mit Paste bepinseln. 
  • Fladen bei 250°C/480°F backen, bis sie braun werden (das geht relativ schnell).
  • Fertig!

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English translation. As promised!

This was just a quick idea I had when I had made a LOT of pizza dough (the pizza situation entirely escalated that night) and was thinking about how to incorporate more garlic into our dinner. Since so many people asked me for the recipe, I decided to type it up.


For 4-5 breads

Ingredients/dough:

  • 300g of flour
  • 1 tsp of dry yeast
  • 9g of salt
  • ca. 200ml of water (round about)
  • 1 tsp of sugar
  • 1 tbsp of canola oil


Ingredients / Garlic paste:
  • 4-5 cloves of garlic (this is going to get pretty garlicy - use less if you're unsure you're ready for this. Or more. :))
  • 1 tbsp of water
  • 1 tbsp of oil
  • 1 tsp of salt
  • 2 tsp of freshly chopped rosemary


Instructions:
  • For the dough, start out by mixing salt and flour.
  • Make a little dent into the flour, add sugar and yeast and add a little bit of water.
  • Cover and let it sit for 5 minutes.
  • Add oil and the rest of the water and knead until you get a nice smooth dough. 
  • Cover dough and let rest for 30 minutes. 
  • Knead again.
  • Cover and rest for another 30 minutes.
  • (You can also let the dough rest in the fridge over night.)
  • Preheat oven to 250°C/480°F.
  • While the dough rests, peel the garlic.
  • Puree garlic along with all of the other ingredients.  
  • Cut dough into 4-5 portions, form the dough and use your fingers to press dents into it.
  • Brush dough with garlic paste.
  • Bake dough at 250°C/480°F until they brown (this does not take long).
  • Done!