English version below
Zutaten für 2 große Portionen:
700g TK Erbsen
2 Schalotten
1 Zehe Knoblauch
1 EL Olivenöl
500ml Gemüsebrühe
400ml Kokosmilch
Zubereitung:
Schalotten halbieren und in Scheiben schneiden.
Knoblauch grob hacken.
In einem mittelgroßen Topf Öl leicht erhitzen.
Schalotten und Knoblauch eine Minute lang darin anschwitzen.
Mit Brühe auffüllen.
Erbsen hinzugeben.
Herd ausstellen.
Alles ein paar Minuten stehen lassen. So können die Erbsen auftauen ohne aufzukochen und dabei ihre schöne grüne Farbe zu verlieren.
Alles im Mixer schön fein pürieren.
Die Kokosmilch bis auf 2 EL (für die Deko) unterrühren.
Nach Bedarf mit etwas Salz abschmecken. (Kommt drauf an wie salzig die Brühe ist.)
Vor dem Essen erhitzen und mit der übrigen Kokosmilch garnieren.
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English version
Ingredients for 2 large servings:
700g of frozen peas
2 shallots
1 clove of garlic
1tbsp of olive oil
500ml of veggie stock
400ml of coconut cream
Instructions:
Cut shallots in half, then slice.
Chop garlic coarsely.
In a medium sized pot, heat up the oil (just a bit though).
Lightly sauté shallots and garlic.
Add veggie stock.
Add peas.
Turn off the heat.
Allow this to sit for a few minutes. This way the peas can thaw without being boiled and losing their pretty color.
Blend everything until smooth.
Add all of the coconut cream except for 2 tablespoons (for decoration).
Add a bit of salt if necessary (depends on how salty your veggie stock is).
Heat up before serving and add the remaining coconut cream for decoration.