Sonntag, 28. März 2021

Kichererbsen-Curry | Chickpea Curry

English version below. 

I do wonder why so many people miss this line and ask if there's an English version of the recipe. I promise. There is :)

Dazu passt super: Naan (Rezept)!


Ich hatte Lust auf ein Kichererbsencurry. Und ich hab ein paar Notizen gemacht, was denn so alles drin gelandet ist.


Zutaten:

  • 2 Zwiebeln
  • 2 Zehen Knoblauch 
  • 240g gekochte Kichererbsen (1 Dose)
  • 50g ungekochte schwarze Linsen
  • 250g passierte Tomaten
  • 250ml Kokosmilch
  • 30g frischer Ingwer
  • 200g gefrorener Blattspinat 
  • Koriander 
  • 3 EL Madras Currypulver (ihr könnt auch Currypaste verwenden, aber ihr müsst wahrscheinlich die Menge anpassen)
  • Salz
  • Öl 


Zubereitung:
Als erstes die schwarzen Linsen in reichlich Wasser kochen. Während das passiert, bereitet ihr die anderen Zutaten vor.
Zwiebeln in kleine Würfel schneiden.
Knoblauch und Ingwer fein hacken.
Zwiebeln, Knoblauch und Ingwer in etwas Öl anbraten bis die Zwiebeln glasig sind.
Currypulver dazu geben und ein oder zwei Minuten mitrösten.
Mit Kokosmilch aufgießen und gut umrühren.
Passierte Tomaten dazu geben.
Gekochte Linsen abgießen.
Kichererbsen, Linsen und Spinat dazu geben.
Ein Minütchen kochen, dann mit Koriander verfeinern. 
Fertig.


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Here is the English version. Just like I promised.

Naan is a perfect side dish (recipe)!

I felt like chickpea curry. And I took some notes on what I put into it :)


Ingredients:

  • 2 onions
  • 2 cloves of garlic 
  • 240g of cooked chickpeas (1 can)
  • 50g of uncooked black lentils
  • 250g pureed tomatoes
  • 250ml coconut cream
  • 30g fresh ginger
  • 200g of frozen spinach 
  • coriander
  • 3 tbsp of Madras curry powder (you can also use curry paste, but you may have to adjust the amount)
  • salt
  • oil


Instructions:
The first step is to cook the black lentils in plenty of water. While they're cooking, you're preparing everything else.
Chop onions into small cubes.
Finely chop garlic and ginger.
Heat up a little oil in a pot and fry onions, garlic, and ginger until the onions are transluscent.
Add curry powder and roast along for a minute or two.
Add coconut cream and stirr well.
Add pureed tomatoes.
Drain the cooked lentils.
Add chickpeas, lentils, and spinach.
Cook for a minute, then add coriander.
Done.