You can find the English translation below the German recipe!
Irgendwie war das Interesse online (und bei uns im Haushalt :D) sehr groß, da musste ich es nachbauen und die Zutaten aufschreiben!
Crunchy Blumenkohl mit Sweet Chili Sauce und Aioli |
Zutaten:
- ca. 450g frische Blumenkohlröschen
- etwas Brühe zum Blumenkohl kochen
- 250g Mehl
- 250ml Wasser
- 1TL Backpulver
- 1 EL Räucherpaprika
- 1½ EL Hähnchengewürz (oder ¾TL Salz)
- 2 EL Sriracha (oder so viel wie ihr an Schärfe mögt)
- 150g Cornflakes
- ein bisschen Öl
Zubereitung:
- Blumenkohlröschen vom Strunk abtrennen und in etwas über mittelgroße Stücke teilen. Größere Röschen halbieren, kleinere ganz lassen.
- Blumenkohl kurz in Brühe kochen, sodass der Blumenkohl noch knackig ist.
- Blumenkohl abkühlen lassen.
- In der Zwischenzeit alle anderen Zutaten (bis auf die Cornflakes und das Öl!) zu einem Teig verrühren.
- Teig ruhen lassen bis Blumenkohl abgekühlt ist.,
- Cornflakes klein crunchen und in eine extra Schüssel geben.
- Blumenkohl in den Teig dippen.
- Ofen auf 200°C Umluft vorheizen.
- Blumenkohl in den klein gecrunchten Cornflakes wälzen.
- Gut wenden bis alle Seiten ummantelt sind und dann auf ein Backblech legen.
- Mit etwas Öl beträufeln oder besprühen.
- Bei 200°C Umluft 20 Minuten backen.
- Mit einem Dipp servieren. Zum Beispiel Sweet Chili Sauce oder Aioli.
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Tadaaah! The English translation!
Somehow this recipe proved extremely popular (both online and in our household :D), so I had to make it again and actually write down the ingredients.
Crunchy cauliflower with sweet chili sauce and aioli |
Ingredients:
- about 450g of fresh cauliflower florets
- some broth/stock to cook the cauliflower in
- 250g of flour
- 250ml of water
- 1 tsp of baking soda
- 1 tb sp of smoked paprika
- 1½ tb sp of chicken seasoning (or ¾ tsp of salt)
- 2 tbsp of sriracha (adjust to whatever heat you enjoy)
- 150g of cornflakes
- a bit of oil
Preparation:
- Remove cauliflower florets from stem and cut into medium sized pieces: Cut bigger florets in half, keep the small ones the way they are.
- Briefly cook cauliflower in stock, but make sure the cauliflower is still firm.
- Allow cauliflower to cool down.
- In the meantime, mix all of the ingredients (except for the cornflakes and oil!) to a smooth batter.
- Allow batter to rest until the cauliflower cooled down.
- Crunch up the cornflakes and pour them into a separate bowl.
- Dip cauliflower into batter.
- Preheat oven to 200°C/390°F.
- Roll battered cauliflower in crunched up cornflakes.