Die deutsche Übersetzung findet ihr unter dem englischen Rezept!
Simple and tasty, this sauce goes well with spring rolls, on sandwiches, or barbecued goods.
Ingredients:
- 2 red bell peppers
- 2 cloves of garlic
- 7 tablespoons of rice vinegar
- 13 tablespoons of raw cane sugar
- 2 tablespoons of soy sauce
- 1 teaspoon of tapioca starch
- 200ml of water
- optional: sambal oelek (if you like your sweet and sour sauce hot!)
Instructions:
- Preheat your oven to 230°C/450°F.
- Wash peppers, cut in quarters and remove seeds and stem.
- Place the peppers on a baking sheet (skin-side up), and bake for 20 minutes or until the skin goes brown/black.
- Remove the peppers from the oven and place in a freezer bag. Seal bag.
- Allow peppers to sit in their own steam for a few minutes.
- Take the peppers out of the bag and peel off the skin. This should be very easy now.
- Cut the peppers in chunks, chop the garlic.
- Fill peppers and garlic in a tall container and blend with an immersion blender.
- Pour the blended peppers and garlic in a small pot.
- Add vinegar, sugar, water, and soy sauce.
- Mix well, then take out about a tablespoon or two and mix this small amount of sauce with the tapioca starch.
- Mix until there are no chunks of tapioca starch left.
- Add the tapioca blend to the sauce.
- Bring sauce to a boil, stirring continuously.
- Once it has boiled, remove pot from heat.
- Add a tablespoon of Sambal Oelek if desired.
- Done! Enjoy!
Deutsche Übersetzung:
Die deutsche Übersetzung findet ihr unter dem englischen Rezept!
Simple and tasty, this sauce goes well with spring rolls, on sandwiches, or barbecued goods.
Zutaten:
- 2 rote Paprikaschoten
- 2 Zehen Knoblauch
- 7 EL Reisessig
- 13 EL Rohrohrzucker
- 2 EL Sojasauce
- 1 TL Tapiokastärke
- 200ml Wasser
- Optional: Sambal Oelek (if you like your sweet and sour sauce hot!)
Zubereitung:
- Ofen auf 230°C/450°F vorheizen.
- Paprika waschen, in viertel schneiden und Kerne/Stiel entfernen.
- Paprika mit der Hautseite nach oben auf ein Backblech legen und 20 Minuten (oder bis die Haut braun/schwarz wird) backen.
- Paprika aus dem Ofen nehmen und in einen Gefrierbeutel legen. Gefrierbeutel verschließen.
- Paprika ein paar Minuten im eigenen Dampf liegen lassen.
- Paprika aus der Tüte nehmen und die Haut abziehen. Das sollte jetzt sehr einfach gehen.
- Paprika in Stück schneiden, Knoblauch grob hacken.
- In einem hohen Gefäß Paprika und Knoblauch pürieren.
- Die pürierte Masse in einen kleinen Topf füllen.
- Essig, Zucker, Wasser und Sojasauce hinzugeben.
- Alles gut verrühren, dann einen Esslöffel oder zwei an Sauce abnehmen und separat mit der Tapiocastärke mischen.
- Gut mischen bis keine Klümpchen Stärke mehr übrig sind.
- Die Tapiocamischung zur Sauce in den Topf geben.
- Kurz aufkochen und dabei immer rühren.
- Sobald die Sauce einmal aufgekocht ist, den Topf von der Hitze nehmen.
- Sambal Oelek dazu geben, wenn gewünscht.
- Fertig! Guten Appetit!