Freitag, 20. April 2018

Mittagessen KW17/2018 | Lunch plans week 17/2018

English version below

So. Kalenderwoche 17 steht an! Was gibt's bei euch so?




Sandwiches auf selbstgebackenem Brot
Die Hauptarbeit hier wird es sein, das Brot zu backen. Das mache ich nach diesem Rezept (ein einfacher Hefeteig). Dann brauche ich wahrscheinlich Mayo (Rezept) und Kääsesauce (Rezept), Räuchertofuaufschnitt vom Aldi (oder einfach Räuchertofu) und Grünzeug :)



Gebratene Nudeln mit frittiertem Tofu
Ich schaue, dass ich diese Gericht maximal ein Mal pro Monat mache... Aber ich esse es so gerne! Hier ist das Rezept.

Pulled Jackfruit mit Toffeln und Gemüse
Hach, Jackfruit. Ich freue mich immer wieder, dass ich ein Buzzfeed Video ausprobiert habe. Vorher kannte ich Jackfruit gar nicht. Hier ist mein Rezept.

gefüllte Aubergine
Das wird definitiv was für M. Squirrel: Rezept.

Mac'n'Cheese mit Broccoli
Für die Mac'n' Cheese mache ich auch wieder die Kääsesauce (Rezept). Davon mache ich eh immer mehr, weil ich die für meine Frühstückssandwiches verwende. Nudeln bissfest kochen, Zwiebeln karamelisieren und Brokkoli kochen. Fertig! :)





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English version
So it's week 17 of the year. What are you going to have for lunch?



Sandwiches on homemade bread
The main task here will be to bake the bread. I use this recipe (a simple yeast dough). Then I'll probably need mayo (recipe) and cheesey sauce (recipe), smoked tofu cold cuts (German Aldi occasionally has them... or I'll just get smoked tofu and cut it up) and some greens.:)



Fried noodles with deepfried tofu 
I try to only make this once a month... but I love it some much! This is the recipe.

Pulled Jackfruit with taters and veggies
Oh, jackfruit. I am still so happy I tried this buzzfeed video (that showed pulled jackfruit). I didn't even know about jackfruit before. This is my recipe.

Stuffed eggplants
This is going to be a Mr.-Squirrel-cooks-day: Recipe.

Mac'n'Cheese with Broccoli
I'll make more cheesey sauce for the mac'n'cheese (recipe). I mean, I always make a little extra, because I use it on our breakfast sandwiches.
Cook pasta al dente, caramelize onions, cook broccoli. Done! :)