Samstag, 9. Juni 2018

Mittagessen KW24/2018 | Lunch plans week 24/2018

English version below

Die Wettervorhersage sagt, dass es nächste Woche nicht ganz so fies heiß wird, da können auch n paar Gerichte dabei sein, die warm gegessen werden können!




Mac'n'Cheese mit Zuckererbsenschoten
Für die Mac'n'Cheese mache ich diese Käsesauce. Dazu ein paar karamelisierte Zwiebeln und kurz gekochte Zuckererbsenschoten.

Gefüllte Aubergine
Den Abend muss ich nicht kochen. Das macht Mr. Squirrel. Und zwar nach diesem Rezept.

Sojadöner mit Salat
Rezept steht hier! :) Als Salat gibt's dazu irgendwas schönes mit Krautsalat.

Wokgemüse mit Tofu und Reis
Mal gucken, was ich so an gutem Gemüse finde. Paprika, Möhren, Zwiebeln, vielleicht auch Brokkoli oder Frühlingszwiebeln. Das hängt davon ab, was ich schönes im Supermarkt finde. 
Den Tofu dazu frittiere ich. Aber ich hab auch immer ein paar Portionen davon tiefgefroren auf Vorrat :)

Sushi
Sushi mach ich immer mit Gurke, Avocado und gekochter Möhre.


______________________________________________________________


English version

The weather forecast says next week isn't going to be crazy hot, so I can plan a couple of hot meals!


Mac'n'Cheese with sugarsnap peas
I'll make this cheesey sauce for my mac and cheeese. And some caramelized onions and sugar snap peas I briefly cooked in salt water.

Stuffed Eggplants
I won't have to cook that night! That's on Mr. Squirrel. He'll go by this recipe.

Soya kebab with salad
This is the soy kebab recipe. As for the salad, I'll whip up something fresh with a bit of German (mayo-free) coleslaw.

Wok veggies with tofu and rice
Let's see what sort of veggies I'll find. I'll probably have something along the lines of peppers, carrots, onions, maybe broccoli or spring onions. I'll decide when I'm at the supermarket. 
I deep fry the tofu. But I always keep a few servings in the freezer. :)

Sushi
I make my sushi cucumbers, avocado, and cooked carrots.