I like my food vegan and my guests hungry. Stay tuned for plant-based awesomesauce!
Sonntag, 9. Februar 2020
Mittagessen KW07/2020 | Lunch plans week 07/2020
English version below
Usseliges Wetter. Lecker Essen :)
Mein Plan für die Woche:
Himmel und Erde
Blumenkohl mit Currysauce
Nudelsuppe
Backofenkartoffeln mit Kräuterquark und Salatbeilage
Gemüse in Hoisinsauce
Himmel und Erde
Hatten wir schon lange nicht mehr... und es ist einfach zu lecker und passt zum usseligen Wetter :) Das Rezept findet ihr hier.
Blumenkohl mit Currysauce
Blumenkohl kochen und aus Mandelmus (oder Cashewmus), Wasser, Salz und Curry ne Sauce zaubern. Mit gerösteten Mandelblättern garnieren.
Nudelsuppe
Mr. Squirrel hat sich was "wie Rindfleischsuppe" gewünscht. Also machen wir aus Suppengemüse (fein geschnitten) eine schöne Brühe mit Gemüseeinlage, Muschelnudeln und aus Sojaschnetzeln Proteineinlage. Hört sich bedeuten unleckerer an, als es später aussieht und schmeckt :D Und Mr. Squirrel isst den Basilikumtofu von Taifun gerne dazu.
Backofenkartoffeln mit Kräuterquark und Salatbeilage
Kartoffeln im Ofen backen. Und schön Kräuterquark (Rezept) machen.
Gemüse in Hoisinsauce
Einfach nur gesammeltes Gemüse: Möhren, Paprika, Frühlingszwiebeln, ... schön anbraten und mit Hoisinsauce (die kauf ich im Asiamarkt) verfeinern. Wahrscheinlich kommt noch ein bisschen frittierter Tofu dazu. Und Reis :)
*******************
English version
Unpleasant weather, yummy food.
My plans for the week:
Himmel und Erde
Cauliflower in curry sauce
Noodle soup
Baked potatoes with herb quark and salad
Veggies in hoisin sauce
Himmel und Erde
We havn't had this in a while (check the recipe for a detailed description of what it is)... but it's just too good and is so nice in this kind of winter weather. :) Here's the recipe..
Cauliflower in curry sauce
Cook cauliflower and whip up a sauce from almond butter (or cashew butter), water, salt, and curry. Garnish with toasted almond slivers.
Noodle soup
Mr. Squirrel asked for something along the lines of the beef soup he used to eat. So we're getting a bunch of soup veggies (carrots, parsnip, cauliflower, leeks, onions) to cook veggie stock from them, keeping the veggies in and adding conchigliette (little shell shaped pasta) and soy protein. Tastes much better than it sounds here! Mr. Squirrel also likes basil tofu added to the soup.
Baked potatoes with Kräuterquark and a little side salad
Bake potatoes in oven. And make a nice Kräuterquark (recipe).
Veggies in hoisin sauce
Just a bunch of veggies: Carrots, peppers, spring onions, ... give them a good fry and refine them with plenty of hoisin sauce (I buy mine at our Asian supermarket). I'll probably add some deep fried tofu. And rice :)