English version below
Mr. Squirrel und ich arbeiten beide in ausreichend karnevalistisch geprägten Orten, sodass wir am Montag frei haben. Da mach ich dann Pizza. :D
Mein Plan für Woche 9:
Gulasch mit Fussili
Geröstetes Gemüse mit Hummus und Bulgursalat
Kartoffeln mit Tomaten&Linsen aus dem Slow-Cooker
Salat mit Nudeln
Gulasch mit Fussili
Montag hat Mr Squirrel Zeit sein 1a Seitangulasch zu machen. Natürlich macht er ein Portiönchen extra... Damit wir das für schlechte Zeiten einfrieren können :D Sein Rezept findet ihr hier.
Geröstetes Gemüse mit Hummus und Bulgursalat
Aubergine, Zucchini, Möhren, ... Alles mit etwas Öl und Salz in den Ofen bis es gar ist (so 180°C/350°F - am besten mit Grillfunktion). Dazu Hummus machen (Rezept). Und nen kleinen Bulgursalat (Bulgur kochen, Tomatenwürfelchen dazu, gehackte Petersilie. Etwas Salz und Olivenöl - wer mag nimmt noch Oliven dazu).
Kartoffeln mit Tomaten&Linsen aus dem Slow-Cooker
Kartoffeln kochen. Im Slow Cooker über Nacht passierte Tomaten mit Berglinsen (und etwas Salz und Öl) kochen. Alles zusammen packen und mit etwas Petersilie dekorieren. Fertig.
Salat mit Nudeln
Nudeln kochen (50g pro Portion) und dann schichten mit Eisbergsalat und/oder Rucola, Mais, Bohnen, Tomaten, geraspelten Möhren, Oliven.... Was man so an Salat mag. Und dazu eine schöne Tahin Joghurt Sauce (Rezept).
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English version
Mr. Squirrel and I both work in places that are sufficiently affected by German Carnival, so we both don't have to work on Monday (Rose Monday). I'll use that day to make pizza. :D
My plan for week 9:
Goulash with fussili
Roasted veggies with hummus and bulgur salad
Potatoes with slow cooked lentils and tomatoes
Salad with pasta
Goulash with fussili
On Monday, Mr. Squirrel has some extra time on his hands to make his excellent seitan goulash. Of course, he'll make a little extra so we can freeze it for a rainy day :D Find his recipe here.
Roasted veggies with hummus and bulgur salad
Eggplants, zucchini, carrots,... add a little oil and salt and bake until fully cooked (at around 180°C/350°F - preferably switch on the grill function if you can)
Make some humme (recipe). And a little bulgur salad (cook bulgur, add chopped tomatoes and parsley. A little salt and olive oil - and if you like - some olives).
Potatoes with slow cooked tomatoes and lentils
Cook potatoes. Overnight, cook some pureed tomatoes with brown lentil in a slow cooked with a little salt and oil. Put it all together and garnish with a little parsley. Done.
Salad with pasta
Cook pasta (about 50g per serving) and layer it with iceberg lettuce and/or arugula, sweet corn, kidney beans, grated carrots, olives... whatever you lik in your salad. And make a little tahin yogurt sauce to go with it (recipe).