English version below
Burger! <3 Muss man mehr sagen?
Mit karamelisierter Ananas, Avocado, Hoisinsauce und Kääsesauce (Rezept) |
Ich muss ja zugeben, dass wir die Brötchen nicht selbst gemacht haben, aber irgendwann machen wir auch das. Heute gibt es aber das Rezept für die Burgerpattys.
Zutaten:
- 200g Sojagranulat
- 1l Gemüsebrühe
- 100g Paniermehl
- 100g Gluten
- 2 EL Senf
- 4 EL Tomatenmark
- 4 EL Sojasauce
- 2 EL Paprikapulver
- 1/2 TL Salz
- 1 EL Liquid Smoke
- etwas frisch gemahlener schwarzer Pfeffer
Zubereitung:
- Brühe erhitzen und die Sojasauce dazu geben.
- Kurz bevor die Brühe kocht, den Topf vom Herd nehmen und auf das Sojagranulat in einer Schüssel schütten.
- Sojagranulat etwa 20 Minuten ziehen lassen.
- Überflüssige Flüssigkeit ausdrücken und eingeweichtes Sojagranulat in eine große Schüssel geben.
- Gewürze, Gluten, Paniermehl, Senf und Tomatenmark zum Sojagranulat geben.
- Alles vermischen und schön verkneten.
- Ofen auf 180°C/350°F vorheizen.
- Pattys formen.
- Aus dem Rezept ergeben sich etwa 900g Grundmasse. Wir machen meisten 4 x 200g burger und einen kleinen 100g Testburger um zu gucken, ob uns das so genau schmeckt.
- Burger von beiden Seiten anbraten.
- Auf einem Backblech mit Backpapier die angebratenen Burger platzieren.
- Bei 180°C/350°F 15 Minuten backen.
- Jetzt kann man die Pattys entweder abkühlen lassen und sie für später wegpacken (oder einfrieren! Das geht total gut!) oder direkt zu richtigen Burgern weiter verarbeiten!
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English version
Burgers! <3 Do we have to say any more?
With caramelized pineapple, avocado, hoisin sauce, and cheesey sauce (recipe). |
I have to admit, we didn't make the burger buns. But that's something we'll get to some day! Today, I can only present you with the recipe for burger patties.
Ingredients:
- 200g soy granules
- 1l veggie stock
- 100g breadcrumbs
- 100g of gluten
- 2 tablespoons of mustard
- 4 tablespoons of tomate paste
- 4 tablespoons of soy sauce
- 2 tablespoons of paprika
- 1/2 tablespoon of salt
- 1 tb sp of liquid smoke
- some freshly ground pepper
Instructions:
- Heat up the veggie stock and add soy sauce.
- Shortly before it starts to boil, take the veggie stock off the heat and pour it into a bowl with the soy granules.
- Allow soy granules to soak for about 20 minutes.
- Press out excess moisture and put soaked soy granules in another bowl.
- Add spices, gluten, breadcrumbs, mustard, and tomato paste to the soy granules.
- Mix everything by kneading it into a big blob of soon-to-be-burger.
- Preheat your oven to 180°C/350°F.
- Form patties.
- Our recipes makes ca. 900g of patty material. We made 4 x 200g burgers and one small "test" burger of 100g, so we could try if we liked the mixture.
- Fry the burgers (from both sides) with a bit of oil in a pan.
- Place burger patties on a baking sheet (with parchment paper).
- Bake at 180°C/350°F for 15 minutes.
- You can now either allow the patties to cool down for future use (or freeze them! This works really well!) or make burgers right away!