Die deutsche Übersetzung findet ihr unter dem englischen Rezept!
Our frikadellen are great for party buffets, picnics, bentos/work lunches, ... and they also make wonderful burger patties if their shape is changed accordingly!
Ingredients:
- 200g of dried soy granules (if you're not sure what this is, check out my vegan kitchen staples blog!)
- 1l of veggie stock
- 100g of breadcrumbs
- 1 medium sized onion, finely diced
- Salt, Pepper, paprika, majoram, fresh chives
- 2 table spoons of mustard
- 2 table spoons of soy sauce
- 2 table spoons of tomato paste
- 5 table spoons of powdered gluten
- Cook the soy granules in the veggie stock. Drain them. As soon as they've cooled down sufficiently, press out the excess liquid.
- Throw all of the ingredients into a big bowl and mix everything until you get a nice big blob.
- Form meatballs (or burger patties!).
- Fry meatballs in vegetable oil (for example sunflower oil) from all sides.
- Place meat balls on baking tray (lined with parchment paper).
- Bake at 180°C/350°F for 15 minutes.
- DONE! :)
They taste great hot and cold and this mixture also makes excellent burger patties (minus the onions)!
Deutsche Übersetzung:
Unsere Frikadellen sind super für Partybuffets, Picknicks, Bentos, ...und man kann auch tolle Burger Patties daraus machen, wenn man sie entsprechend formt!
Zutaten:
- 200g Sojagranulat (wenn du nciht weißt, was das ist, guck mal in meine veganen Küchenbasics!)
- 1l Gemüsebrühe
- 100g Paniermehl
- 1 mittelgroße Zwiebeln (fein gewürfelt)
- Salz, Pfeffer, Paprika, Majoran, frischer Schnittlauch
- 2 EL Senf
- 2 EL Sojasauce
- 2 EL Tomatenmark
- 5 EL Gluten
- Sojagranulat in der Gemüsebrühe aufkochen. Abgießen. Abkühlen lassen und sobald sie kalt sind überschüssige Flüssigkeit ausdrücken.
- Alle Zutaten mit dem Granulat in eine große Schüssel geben und gut durchmischen.
- Kneten bis man einen schönen großen Blob hat.
- Frikadellen formen.
- Frikadellen in etwas Pflanzenöl von allen Seiten anbraten.
- Frikadellen auf ein Backblech (mit Backpapier) geben.
- Bei 180°C/350°F 15 Minuten backen.
- Fertig!