Die deutsche Übersetzung findet ihr unter dem englischen Rezept!
We had apple crumble last week. I keep remembering how great apple desserts are. I usually love my desserts with chocolate, but the truth is: Apple desserts are great, too!
Ingredients:
250g flour
125g vegan butter (I used Alsan)
60ml water
40g of sugar
1/2 tea spoon of baking powder
For the filling:
850g of apples (this is the weight before you core, peel, and cut them)
300g of apple sauce [recipe for homemade apple sauce here]
For the crumble:
100g vegan butter (I used Alsan)
125g sugar
180g flour
Instructions:
- Crust and crumble will have to be prepared up front because they need to rest in the fridge for a bit.
- For the crust, mix all of the ingredients (flour, butter, water, sugar, baking powder) in a bowl and turn them into a smooth dough. It will be a bit sticky.
- Put into a container or wrap in cling film and place in the refridgerator for at least 45 minutes.
- For the crumble, mix butter, sugar, and flour in a bowl and turn them into a crumbly dough.
- Put into a container and place in the refridgerator for at least 45 minutes.
- While the crust and crumble are resting, get started on the apples.
- Wash the apples, and cut them in quarters.
- Remove the core and peel the apples.
- Cut each apple quarter into 2-3mm (1/10 in) slices.
- Preheat the oven to 200°C/390°F.
- Take the crust out of the refridgerator, line a spring form pan with parchment paper and spread the crust. You will need to bring up the crust about 2-3cm (1in) on the sides.
- Spread the apple slices on the crust in layers.
- Once you're out of apple slices, spread the apple sauce on top.
- Spread the crumble on top.
- Bake for 40 minutes at 200°C/390°F.
You can serve this with vanilla icecream or vanilla sauce if you wish.
Deutsche Übersetzung:
Letzte Woche hatten wir
Apple Crumble. Und da fällt mir immer ein, wie lecker Desserts mit Äpfeln sind.
Normalerweise mag ich meine Desserts mit Schokolade, aber die Wahrheit ist:
Apfel-Nachtische sind auch super!
Zutaten:
Für den Boden:
280g Mehl
125g Margarine (ich hab
Alsan benutzt)
60ml Wasser
50g Zucker
½ TL Backpulver
Für die Füllung:
850g Äpfel (das ist das
Gewicht bevor man sie entkernt, schält und schneidet)
Für die Streusel:
100g Margarine (ich hab
Alsan benutzt)
125g Zucker
180g Mehl
Zubereitung:
- Streusel und Bodenteig müssen zuerst vorbereitet
werden, weil sie im Kühlschrank eine Weile ruhen müssen.
- Für den Boden alle Zutaten (Mehl, Margarine, Wasser,
Zucker, Backpulver) in einer Schüssel vermischen und zu einem glatten Teig
verarbeiten.
- Entweder in eine Dose packen oder in Klarsichtfolie wickeln
und dann mindestens 45 Minuten im Kühlschrank ruhen lassen.
- Für die Streusel Margarine, Zucker und Mehl in einer
Schüssel zu einem krümeligen Teig verarbeiten.
- Auch
abgedeckt oder eingewickelt 45 Minuten im Kühlschrank ruhen lassen.
- Während
die Teige ruhen, schon mal mit den Äpfeln anfangen.
- Äpfel
waschen und vierteln.
- Äpfel
entkernen und schälen.
- Äpfel in 2-3mm (1/10 Zoll) Scheiben
schneiden.
- Ofen auf 200°C/390°F vorheizen.
- Den Teig für den Boden aus dem Kühlschrank nehmen,
eine Springform mit Backpapier auslegen und den Teig darin verteilen. Einen
Rand von 2-3cm (ca. 1 Zoll) an den Seiten hochziehen.
- Apfelscheiben gleichmäßig in Schichten auf dem Boden
verteilen.
- Sobald man keine Apfelscheiben mehr hat, kann man das Apfelmus oben drauf verteilen.
- Streusel oben drauf verteilen.
·
40 Minuten
bei 200°C/390°F backen.
Apfelkuchen aus dem Ofen
nehmen und abkühlen lassen.
Schmeckt super mit
Vanillesauce oder Vanilleeis. Oder einfach so!