Samstag, 31. Oktober 2015

Nougat Walnut Rolls with Chocolate | Nougat-Walnuss-Rollen mit Schokolade

English version below!


Ich finde ja, zu Krankenhausbesuchen muss man immer was mitbringen, am liebsten natürlich Essen. Vorzugsweise etwas, was besser ist als das, womit man im Krankenhaus konfrontiert ist. Darum habe ich heute morgen schnell ein paar Nougat-Walnuss-Rollen mit Schokolade zusammen geworfen. Sind auch heute nachmittag sehr gut angekommen. :)




Zutaten für den Teig:
  • 300g Mehl
  • 100g gemahlene Mandeln
  • 1 TL grob gemahlener Kardamom (fein gemahlen geht im Notfall auch)
  • 120g Zucker
  • 100g zimmerwarme Alsan (oder andere vegane Margarine)
  • 1 Prise Salz
  • ca. 200ml Hafermilch (ggf. etwas mehr)
  • 1 Päckchen Hefe


Für die Füllung:
  • 125g veganer Nougat (z.B. Ruf Nuss-Nougat dunkel - gibt's u.a. bei Kaufland)
  • 50-100g Walnüsse (ich hatte nicht so viele da, aber da darf man großzügig sein)
  • 50g zimmerwarme Alsan
  • 3 EL Zucker


Für Deko und die Form:
  • 25g Schokolade
  • 2 EL Alsan
  • 2 EL Zucker
  • 1 EL Mehl



Zubereitung:

Mehl, gemahlene Mandeln, Zucker, Hefe, Kardamom und Salz vermischen. 
Mit Alsan und Hafermilch verkneten bis ein weicher Teig entsteht.
Teig etwa 1 Stunde abgedeckt gehen lassen.
Arbeitsfläche leicht bemehlen. 
Teig rechteckig ausrollen.
Alsan dünn auf dem Teig verstreichen. 
Zucker gleichmäßig drüber verteilen.
Walnüsse etwas zerkleinern und auch drauf verteilen.
Nougat in Streifen auf dem Teig verteilen. 



  • Alles aufrollen!



  • Teigrolle in Scheiben schneiden.
  • Auflaufform mit etwas Alsan einfetten und mit Mehl und Zucker (siehe Zutaten "für Deko und die Form") bestreuen.
  • Teigscheiben in die Auflaufform legen.
  • Backofen auf 180°C vorheizen.



  • Rollen in der Auflaufform mit einem Handtuch abdecken und 30 Minuten gehen lassen (während der Ofen vorheizt). 
  • Nach der halben Stunde die Auflaufform auf mittlerer Schiene in den Ofen schieben und alles 25 Minuten backen.
  • Sobald die Rollen gebacken sind, aus dem Ofen nehmen, und die Schokolade drüber raspeln.
  • Fertig!





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English version!


I think, it should be obligatory to bring something along when you visit someone at the hospital, for example food! Preferably something that's better than the type of food you face at the hospital. That's why I put together German nougat and walnut rolls with chocolate this morning. Everyone really enjoyed them in the afternoon. :)






Ingredients for the dough:
  • 300g of flour
  • 100g of ground almonds
  • 1 tbsp of coarsly ground cardamom (finely ground will work, too)
  • 120g of sugar
  • 100g vegan butter (room temperature)
  • 1 dash of salt
  • about 200ml of oat milk (maybe a little more)
  • 2 tsp of dry yeast (7g)


For the filling:
  • 125g of vegan nougat (now, apparently there are different types of nougat. I'm talking about the stuff that's almost like Nutella)
  • 50-100g of walnuts (I only had a few hands full... but you can be generous here)
  • 50g room temperature vegan butter
  • 3 tbsp of sugar


For decoration and the dish:
  • 25g of chocolate
  • 2 tbsp of vegan butter
  • 2 tbsp of sugar
  • 1 tbsp of flour



Instructions:

Mix flour, almonds, sugar, yeast, cardamom, and salt.
Add vegan butter and oat milk and knead until you get a nice smooth dough.
Allow dough to rest and rise for about an hour.
Dust countertop with flour. 
Roll out dough in a rectangular shape.
Thinly spread vegan butter on top of the dough.
Dust with sugar.
Chop up walnuts and spread evenly on dough.
Add stripes of nougat (as you can see in the picture).



  • Roll up the dough!



  • Slice dough roll.
  • Grease a casserole dish with vegan butter, dust with sugar and flour (see ingredients "for decoration and the dish").
  • Place slices in casserole dish.
  • Preheat oven to 180°C/350°F.

  • Cover casserole dish with a towel and allow dough to rest and rise for about 30 minutes (while the oven is preheating).
  • After the half hour is up, bake on medium rack for about 25 minutes.
  • Once the rolls are baked, grate chocolate on top!
  • Done!