Sonntag, 5. August 2018

Squirrel Dinner 08/2018

English version (including recipes!) below

35°C draußen und 31°C in der Wohnung. Das ist ein exzellenter Zeitpunkt um sich in die Küche zu stellen und ein Vier-Gänge-Menü zu kochen. Alle waren tapfer und haben gegessen. Danke an unsere Gäste für den schönen Abend! (Gerichte und Rezepte findet ihr weiter unten.)



Diese vier Gänge haben wir gegessen:
Vorneweg und nebenher: Eine Auswahl an Cashewkäse und Oliven auf frischem Brot.
Erster Gang: Klare Tomatensuppe mit Basilikum-(Cashew-)Mozzarella-Ravioli und Mini-Caprese-Salat.
Zweiter Gang: Pfirsich-Avocado-Pfirsich-Salat mit Himbeer-Tahin-Joghurt-Sauce und frittierten Zucchini.
Hauptgang: Gebackener Tofu mit Mac and Cheeese mit karamelisierten Zwiebeln und Zuckererbsenschoten
Dessert: Selbst gemachtes Eis: Lavendel und Maple Walnut auf Meersalzkaramellsauce... Mit nem Shot veganem Bailey's.



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35°C/95F outdoors, 31°C/88F in the apartment. What a great time to get into the kitchen and cook a four-course meal. But everyone was a trooper and ate with us. Many thanks to our guests for a wonderful night! (Dishes and recipes below!)

This is what we had:

On the side: A selection of cashew cheeses up to start with. Plus olives and fresh bread.
First course: Clear tomato soup with basil (cashew) mozzarella ravioli and a mini Caprese salad.
Second Course: Peach and avocado salad with a raspberry and tahin yogurt sauce and deep fried zucchini.
Main course: Baked tofu with mac and cheeese with caramelized onions and sugar snap peas
Dessert: Homemade ice cream: Lavender and maple walnut on sea salt caramel sauce... With a shot of vegan Bailey's


Verschiedene Cashewkäse mit Pistazien, Kalamata-Oliven, getrockneten Tomaten, Kräutern der Provençe und einer Bruscetta-Mischung

A variety of cashew cheeses with pistachios, kalamata olives, dried tomatoes, Provençal herbs and a bruscette herb mix.


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Klare Tomatensuppe mit Basilikum-(Cashew-)Mozzarella-Ravioli und Mini-Caprese-Salat.
Clear tomato soup with basil (cashew) mozzarella ravioli and a mini Caprese salad.

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Pfirsich-Avocado-Pfirsich-Salat mit Himbeer-Tahin-Joghurt-Sauce und frittierten Zucchini.
Peach and avocado salad with a raspberry and tahin yogurt sauce and deep fried zucchini.



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Gebackener Tofu mit Mac and Cheeese mit karamelisierten Zwiebeln und Zuckererbsenschoten
Baked tofu with mac and cheeese with caramelized onions and sugar snap peas


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Selbst gemachtes Eis: Lavendel und Maple Walnut auf Meersalzkaramellsauce... Mit nem Shot veganem Bailey's

Homemade ice cream: Lavender and maple walnut on sea salt caramel sauce... With a shot of vegan Bailey's


Die Eisrezepte stammen aus dem Buch "Eis mit Stil: only vegan" von Sonja Dänzer.
Die ice cream recipes are from a book called "Eis mit Stil: only vegan" by Sonja Dänzer.