Sonntag, 12. Mai 2019

Mittagessen KW20/2019 | Lunch plans week 20/2019

English version below

Immer, wenn ich so Pläne schreibe, bekomme ich Hunger ...



Süßkartoffeln und Brokkoli in Joghurt-Tahin-Sauce
Süßkartoffeln würfeln, salzen und mit etwas Öl im Ofen backen (ca. 180°C). Brokkoli kochen. Sauce mache ich nach diesem Rezept.

Blumenkohl-Curry mit Spinat, Kartoffeln und Linsen
Das könnte ich ja dauernd essen :D Hier ist das Rezept. Ich schmeiße oft noch vorgekochte Berglinsen dazu.

Extragrüne Erbsensuppe mit Laugenstange
Die Suppe geht ganz einfach: Rezept. Ich bin wahrscheinlich faul und kaufe TK Laugenstangen beim Aldi... Aber vielleicht mache ich sie selbst. Und zwar so.

Scheiß mit Reis
Ich guck dann mal, was noch so von der Woche übrig ist und brate es zusammen mit Reis :D Es kann alles passieren!





English version

Every time I type these plans, I get so hungry...



Sweet potatoes and broccoli with yoghurt tahin sauce
Cut sweet potatoes into cubes, salt, add a bit of oil and bake in oven until cooked (at about 180°C/350°F). Cook broccoli. This is my recipe for the sauce.

Cauliflower curry with spinach, potatoes and lentils
I could eat this all the time :D This is the recipe. I'll add some cooked brown lentils to it as well.

Extra green pea soup with pretzel rolls 
The soup is very easy to make: Recipe. I'll probably be lazy and buy frozen pretzel rolls at the local Aldi, but... I might just make them myself. Like this..

Leftover rice
I'll see what's left from the week and will fry it with rice. :D Anything can happen!