Sonntag, 19. Mai 2019

Mittagessen KW21/2019 | Lunch plans week 21/2019

English version below


Diese Woche gibt es Comfort Food. Alles Sachen, die mich glücklich machen :) Noch mehr als andere Gerichte.


Sushi
Ich fülle meine Maki mit gekochter Möhre, Gurke und Avocado. Den im Reiskocher gekochten Sushireis (vorher gut waschen nicht vergessen!) würze ich mit Reisessig, in dem ich etwas Salz und Zucker aufgelöst habe.

Tofu süßsauer mit Brokkoli und Reis
Brokkoli und Reis schafft ihr sicher ohne mich :) Den Tofu mache ich so: Rezept.

Gebratene Nudeln mit Gemüse und Tofu
Immer wieder gut. Hier findet ihr das Rezept.

Gemüse in Currysauce mit Reis
Ich nehme Kokosmilch und etwas Brühe und löse darin etwas Currypaste auf. In dieser Sauce gare ich dann Möhren, Paprika, vielleicht Kaiserschoten und wenn noch welche da sind ein paar Sprossen vom Vortag.

Thai Pasta Salat
Das Rezept findet ihr hier.



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English version 

This week, we're having comfort food. All kinds of things that make me happy :)  Even more happy than other meals.


Sushi
I fill my maki with cooked carrots, cucumber and avocado. I cook the sushi rice in my rice cooker (don't forget to rinse the rice before cooking!) and season it with rice vinegar in which I dissolved some salt and sugar.

Sweet and sour tofu with broccoli and rice
I am sure you can manage broccoli and rice without me :) This is how I make the tofu: Recipe.

Fried noodles with veggies and tofu
Always good. This is my recipe.

Veggies in curry sauce with rice
I'll take some coconut milk and veggie stock and dissolve a bit of curry paste in it. In this sauce, I cook carrots, peppers, maybe snow peas, and I have any left from the day before, also sprouts.

Thai Pasta Salad