Sonntag, 29. September 2019

Mittagessen KW40/2019 | Lunch plans week 40/2019

English version below

Da guckste einmal nicht hin - und schon ist Herbst :) Vier-Tage-Woche, weil Feiertag :)

Diese Woche gibt es:

  • Himmel und Erde
  • Graupensuppe
  • Lauchquiche mit Räuchertofu
  • Kürbissuppe mit Zwiebelbrot 
Himmel und Erde
Ein regionaler Klassiker mit Apfelmus und Kartoffeln: Rezept. Ich nehme Bratvurst dazu, weil die traditionelle Blutwurst natürlich nicht so meins ist.



Graupensuppe
Wohlfühlfutter mit wenig Zutaten. Rezept.


Kürbissuppe mit Zwiebelbrot 
Wenn alles gut geht, gibt es Hokkaidokürbis aus dem Garten meiner Schwiegermutter und daraus wird dann dieses Rezept (Das erste, das ich auf diesem Blog gepostet habe :)). Dazu mache ich Zwiebelbrot (Rezept).



Lauchquiche mit Räuchertofu
Ich nehme dieses Mal Lauch statt Mangold (wie im Rezept), aber da kann man flexibel aussuchen, was man mag.




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English version

And you blink once - and it's fall. :) four-day week, because of the German national holiday on October 3rd. :)

This week, we'll have:
  • Himmel und Erde (find out more below/in the recipe)
  • Pearl barley soup
  • Leek quiche with smoked tofu
  • Pumpkin soup with caramelized onion bread



Himmel und Erde
This is a local classic mainly consisting of apple sauce and potatoes: Recipe. I use vegan bratwurst to go with it, because the traditional protein blood pudding really isn't my thing.



Pearl barley soup
Comfort food with justa hand full of ingredients. Recipe.


Pumpkin soup with caramelized onion bread
If things go as planned, we'll get some hokkaido squash from my mother-in-law's back yard and we'll use it in this recipe (the first one I ever posted on this blog :)). And caramelized onion bread to go with it (recipe).




Leek quiche with smoked tofu
This time I'll use leeks instead of chard (which I used in the recipe), but it's a flexible recipe and you can really use whatever you like.