Und es geht weiter. Diese Woche gibt es wieder Sachen, die ohne besonders großen Aufwand gehen und bei denen man einzelne Zutaten bei verschiedenen Gerichten verwenden kann.
Ich werde die Liste nicht unbedingt in dieser Reihenfolge abarbeiten, sondern gucken, wie es mir grade am besten passt.
Thai Nudelsuppe mit Paprika
Super simpel und super lecker. Bis auf die frischen Paprika kann man alles auf Vorrat im Schrank halten. Aber nur das halbe Rezept machen! Die zweite Hälfte Kokosmilch brauchen wir für das Wokgemüse.
Salat mit Nudeln
Das ist wieder was mit minimalem Aufwand. Pro Person 100g Nudeln eurer Wahl kochen. Schichten mit Mais, Bohnen, Tomaten, Gurke, Salat - oder was auch immer ihr sonst wollt.
Dazu mache ich eine Sauce aus ungesüßtem Sojajoghurt, etwas Senf, Zitrone, Öl, Salz und Kräutern. Entweder frische Kräuter oder tiefgekühlte.
Sesambrokkoli, Reis, Mock Duck mit Teriyaki
500g Brokkoli kochen (aber ein bisschen übrig lassen- brauchen wir fürs Wokgemüse), mit Sesamöl, Sojasauce und optional geröstetem Sesam würzen. Mock Duck scharf anbraten - ich werde danach Mr. Squirrels selbstgemachte Teriyakisauce (Rezept) dran packen. Schnell noch eine doppelte Portion Reis dazu (zweite Hälfte brauchen wir für das Wokgemüse an einem anderen Tag).
Wokgemüse mit Reis und Tofu
Brokkoli und Reis haben wir noch als Reste vom Sesambrokkoli-Tag. In einer Pfanne Zwiebeln, Paprika, gestiftete Möhren oder anderes Gemüse eurer Wahl (Sojasprossen, Zuckererbsenschoten?) anbraten. Mit Sojasauce würzen und der zweiten Hälfte (von der Thai Nudelsuppe) Kokosmilch ablöschen. Frittierten Tofu dazu (hab ich immer im Tiefkühlschrank - so bereite ich ihn vor).
Quinoasalat mit Oliven, Kichererbsen, Tomate, Paprika, Frühlingszwiebeln
Statt Quinoa könnt ihr auch Reis, Hirse, etc. nehmen. Ich habe nur grade eine Dose mit rotem Quinoa wieder gefunden, darum gibt es diese Woche bei uns Quinoa.
Eine Tasse Quinoa (für 2 Portionen) kochen, eine kleine Dose Kichererbsen abgießen und dazu geben. Frühlingszwiebeln, Tomaten, Paprika klein schneiden und dazu geben. Ein Dressing wird wahrscheinlich improvisiert aus Tahin, Zitrone, Salz und Olivenöl...
Sollte ich zufällig frische Petersilie finden, kommt die auf jeden Fall mit da rein. Und wem Falafeln über den Weg laufen, könnte sie als Beilage erlegen.
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English version
And here we go again. This week, I picked meals that don't take a lot of effort and where some ingredients are split between different dishes.
I won't necessarily cook everything in the order on the list, I'll just see what I feel like.
Thai noodle soup with bellpeppers
Super simple and super tasty. I usually have everything I need in the pantry - except for the fresh peppers. Only make half of the recipe - you will need the other half of the coconut cream in the wok veggie meal.
Salad with pasta
This is really a minimal effort meal. Cook 100g of pasta per person. Layer it with sweet corn, kidney beans, tomatoes, cucumber, lettuce - whatever you like.
I'll make a sauce from unsweetened soy yoghurt, some mustard, lemon, oil, salt,, and herbs - herbs can be fresh or frozen.
Sesame brokkoli, rice, mock duck with teriyaki
Cook 500g of brokkoli (but don't use it all, leave some for our wok veggie meal), season with sesame oil, soy sauce, and maybe some toasted sesame seeds. Give the mock duck a good sear - I will then proceed to drown it in some of Mr. Squirrel's homemade teriyaki sauce (recipe). Prep double the rice you intended to make for one meal - we'll use it up with the wok veggies.
Wok veggies with rice and tofu
We already have rice and broccoli from our sesame broccoli meal. Now you can get a pan/wok and sear some onions, julienne carrots, broccoli or any other veggies of your choice (sprouts, sugar snap peas?). Season with soy sauce and finish with the other half of the coconut cream that's left over from the soup meal. Add deep fried tofu. I always keep some in the freezer - This is how I prepare it..
Quinoa salad with olives, chickpeas, tomatoes, peppers, spring onions
You can substitute the quinoa for rice, millet, or anything else, really. I just happened to rediscover a tin full of quinoa this week, so we'll be having quinoa.
Cook a cup of quinoa (serves two), drain a small can of chickpeas and add them. Pit the olives, chop up spring onions, tomatoes, bell peppers, and add them. I'll probably improvise a dressing from tahin, lemon, salt, and olive oil.
If I find any fresh parsley, I'll put it in there as well! If you also find some falafels, they'd make a lovely addition!
I won't necessarily cook everything in the order on the list, I'll just see what I feel like.
Thai noodle soup with bellpeppers
Super simple and super tasty. I usually have everything I need in the pantry - except for the fresh peppers. Only make half of the recipe - you will need the other half of the coconut cream in the wok veggie meal.
Salad with pasta
This is really a minimal effort meal. Cook 100g of pasta per person. Layer it with sweet corn, kidney beans, tomatoes, cucumber, lettuce - whatever you like.
I'll make a sauce from unsweetened soy yoghurt, some mustard, lemon, oil, salt,, and herbs - herbs can be fresh or frozen.
Sesame brokkoli, rice, mock duck with teriyaki
Cook 500g of brokkoli (but don't use it all, leave some for our wok veggie meal), season with sesame oil, soy sauce, and maybe some toasted sesame seeds. Give the mock duck a good sear - I will then proceed to drown it in some of Mr. Squirrel's homemade teriyaki sauce (recipe). Prep double the rice you intended to make for one meal - we'll use it up with the wok veggies.
Wok veggies with rice and tofu
We already have rice and broccoli from our sesame broccoli meal. Now you can get a pan/wok and sear some onions, julienne carrots, broccoli or any other veggies of your choice (sprouts, sugar snap peas?). Season with soy sauce and finish with the other half of the coconut cream that's left over from the soup meal. Add deep fried tofu. I always keep some in the freezer - This is how I prepare it..
Quinoa salad with olives, chickpeas, tomatoes, peppers, spring onions
You can substitute the quinoa for rice, millet, or anything else, really. I just happened to rediscover a tin full of quinoa this week, so we'll be having quinoa.
Cook a cup of quinoa (serves two), drain a small can of chickpeas and add them. Pit the olives, chop up spring onions, tomatoes, bell peppers, and add them. I'll probably improvise a dressing from tahin, lemon, salt, and olive oil.
If I find any fresh parsley, I'll put it in there as well! If you also find some falafels, they'd make a lovely addition!