Montag, 1. Januar 2018

Mittagessen KW01/2018 | Lunch plans week 01/2018

English version below

Neues Jahr, neue Lunchboxen! Dieses Mal gibt es nur vier Gerichte, weil Neujahr auf einen Montag fällt und da frei ist.




1. Geschichteter Nudelsalat
Hört sich fancy an, ist aber nur ein normaler Salat, mit einer Schicht Nudeln dazu :) Ich packe den gerne farblich "sortiert" ab und oben drauf dann ein Schälchen mit Dressing.



2. Nudeln in Spinat-Sahne-Sauce
Auf vermehrte Nachfrage habe ich dann mal das Rezept getippt :) Ihr findet es hier.




3. Chili sin Carne
Das ist wieder was, was Mr. Squirrel vorbereiten darf. :) Das Rezept findet ihr hier.




4. Sesamspinat mit Edamame, Reis und Gochujang Tofu
Einfach in den Sesamspinat (Rezept) noch Edamame (TK aus dem Asialaden oder Biomarkt) geben, Reis dazu und Gochujang Tofu (Rezept) vorbereiten.



------------------------------


English version

New year, new lunch boxes! This time, I only have four meals, because New Year's Day falls on a Monday and I don't have to work!





1. Layered pasta salad
Sounds fancy, but it's really just a salad with a layer of pasta :) I like to layer everything color coordinated and put a little container with dressing on top.



2. Pasta with a spinach and cream sauce
I typed up the recipe by popular demand :) You can find it here.




3. Chili sin Carne
Oh, something Mr. Squirrel gets to prepare :) This is the recipe.




4. Sesame spinach with edamame, rice, and gochujang tofu
Just make some sesame spinach (recipe) and add edamame (frozen from your local Asian supermarket or organic supermarket), cook some rice and make gochujang tofu (recipe) .