Freitag, 2. März 2018

Mittagessen KW10/2018 | Lunch plans week 10/2018

English version below

Da sind die ersten zwei Monate des Jahres einfach schon rum! Wir starten in Woche 10!





1. Mac'n'Cheese mit Brokkoli
Macaroni kochen, Brokkoli kochen. Für die Macaroni außerdem noch Kääsesauce (Rezept)kochen. Am besten ne doppelte Portion. Man weiß ja nie wann man die noch braucht :)
Und dann röste ich immer noch schön Zwiebeln dazu!



2. Gefüllte Aubergine
Definitiv auch wieder ein Standardgericht auf unserem Speisplan. Das darf Mr. Squirrel immer kochen :) Hier ist das Basisrezept, aber wir variieren auch immer mal. Kichererbsen statt Bohnen, andere Kräuter...



3. Thai Curry
Puh, die Basis ist für mich immer ne Mischung aus Currypaste, Kokosmilch und Gemüsebrühe. Darin muss dann Gemüse garen :) Hier ist ein Rezept für grünes Thai Curry. Mal gucken, welche Farbe ich dieses Mal mache.



4. Pestosalat
Einfach und lecker (Rezept). Wer keine Lust hat Pesto selbst zu machen, kann beim dm suchen gehen. Da gibt es mindestens eins ohne Käse.

5. Klare Gemüsebrühe mit Suppenvleisch
Das ist unsere vegane Variante von Rindfleischsuppe. Es gibt, zum Beispiel bei alles-vegetarisch.de dunkles Sojavleisch. Das kommt dann mit Suppengemüse (und ggf. Suppennudeln - haben wir beim Edeka in vegan entdeckt) in Gemüsebrühe. (Zum Foto: Die Brühe wird von den Nudeln schon mal n bisschen undurchsichtiger.)




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English version

So we already made it through the first two months of the year! Starting week 10!





1. Mac'n'Cheese with brokkoli
Cook macaroni and broccoli. Then you'll have to make cheesey sauce (recipe) for the mac. Ideally twice as much as the recipe, because you will need it else where. :)
I also like to make a pile of caramelized onions.



2. Filled Eggplants
Definititely another one of those standard recipes on our meal plans. And it's always something Mr. Squirrel makes. Here's our basic recipe, but we do like to change a few things every now and then. Like swapping beans for chickpeas, other herbs...




3. Thai Curry
Well, the base for this is always a blend of curry paste, coconut cream, and veggie stock. Just cook veggies of your choice in it. :) Here's a recipe for a green curry. Let's see which color I'll pick this time!



4. Pesto Salat
Simple and yummy (Recipe). If you don't feel like making your own pesto and you live in Germany, go check dm if you can spot their cheese-free pesto! (Sorry, I'm not too knowledgable about where to get vegan pestos abroad...)


5. Consommé with soy meat
This is basically our vegan version of beef stew. There are a couple of places that sell dark soy meat (Veggie-Shop24, for example, but I've also seen it in Asian supermarkets). Throw this into veggie stock along with some soup veggies (carrots, leeks, parsnip...), maybe add some soup noodles if you can find any. (Just a quick not on the photo: The noodles, being cooked in the veggie stock, take away from the veggie stock's clarity.)