Den Post muss ich vorschreiben, weil wir in der Zeit, in der ich sonst tippe, unsere Geburtstagsfeier vorbereiten und feiern. Also schnell mal vorbereiten!
Was ich für die Woche vorhabe:
Reste von der Party
Reis mit Kichererbsen und Gemüse
gebratene Nudeln mit Tofu
Pulled Jackfruit mit Kartoffeln und Salat
Kartoffelpüree, Tofustäbchen, Rahmspinat
Reste von der Party
Ich werde wahrscheinlich nen Extrapost für das Partyessen machen... aber es ist immer was übrig, weil wir immer zu viel machen :)
Reis mit Kichererbsen und Gemüse
Oder wollen wir's "Scheiß mit Reis" nennen? Ich werde am Wochenende vorher nicht meine klassische Einkaufstour drehen, darum gucke ich hier spontan, was da ist.
gebratene Nudeln mit Tofu
Irgendwann kommt dann wieder die Routine rein. Und zwar mit diesem Rezept.
Pulled Jackfruit mit Kartoffeln und Salat
Hier findet ihr das Rezept für die Pulled Jackfruit. Kartoffeln kochen trau ich euch eigenständig zu :D Salat machen auch ^^
Hier mache ich ne doppelte Portion Kartoffeln - die werden am nächsten Tag zu Kartoffelpürree.
Kartoffelpüree, Tofustäbchen, Rahmspinat
Aus den Extrakartoffeln vom Vortag mache ich Püree. Die Tofustäbchen im Fischstäbchenstyle kaufe ich im Supermarkt. Wenn ich von Iglo&Alpro den fertig Rahmspinat finde, kauf ich den. Sonst nehme ich den feingehackten TK-Spinat, taue ihn auf, presse überflüssige Flüssigkeit raus und verfeinere dann mit Sojasahne, Salz und vielleicht einer Prise Muskat.
******************************
English version!
I am typing this post ahead of time because during the time when I usually do the typing, we'll be preparing and celebrating our birthday party. So... I'll make sure we get a lunch post by getting it done ahead of time.
What's planned for the week:
Party leftovers
Rice with chickpeas and veggies
fried noodles with tofu
Pulled jackfruit with potatoes and salad
Mashed potatoes, tofu fingers, creamed spinach
Party leftovers
I'll most likely make an extra post about the party food... and whatever is leftover will be my lunch. There will be leftovers, because we always make too much :D
Rice with chickpeas and veggies
Or just "leftover rice", except the rice isn't leftover. Since I won't have time to do my regular weekend shopping, I'll just see what's available in the fridge and take it from there.
Fried noodles with tofu
And then we're getting back in the routine. With this recipe.
Pulled jackfruit with potatoes and salad
So here's there recipe for the pulled jackfruit. I do believe in you to be able to cook potatoes and make a salad. :D
I'll make a double serving of potatoes - they'll be mashed the next day.
Mashed potatoes, tofu fingers, creamed spinach
So I'll make the mashed potatoes from the extra ones I cooked the day before. The tofu finger (fish finger style) are from the store. If I find the German brand that sells vegan creamed spinach, I'll buy that. If not (I havn't seen it in stores in a while), I'll just get the chopped, frozen spinach, thaw it, press out any excess liquid and then refine it with soy cream (soy cuisine), salt, and maybe some nutmeg.