English version below
So. Da sind wa wieder. Frohes Neues! Ich habe letzten Donnerstag eine neue Stelle angetreten und bin damit sehr viel näher an diversen Lieblingsfutterläden. Aber ich werde trotzdem weiter Lunchpläne erstellen und entsprechend kochen :)
Für die zweite Januarwoche plane ich folgendes:
Mac and Cheese mit Brokkoli
Gebackener Tofu mit Kartoffelpüree und Brokkoli
Grünkohl
Gulasch mit Fussili
Gefüllte Aubergine
Mac and Cheese mit Brokkoli
Das wichtigste für mein Mac and Cheese ist die Kääsesauce. Das Rezept findet ihr hier. Ich mach davon eigentlich ein Mal die Woche mindestens eine Portion, weil wir die auf unseren Frühstückssandwiches essen :) Und zu Nachos, als Gemüsedip, eigentlich immer :D
Dazu mache ich eben Nudeln al dente, Sauce drauf, am besten noch karamelisierte Zwiebeln... Und dazu Brokkoli.
Gebackener Tofu mit Kartoffelpüree und Brokkoli
Dann gibt es die zweite Hälfte Brokkoli (vielleicht kommen auch noch n paar Erbsen dazu)... Braucht eigentlich irgendwer ein Rezept für Kartoffelpüree? Wahrscheinlich nicht, ne?
Das Rezept für meinen Tofu findet ihr hier.
Grünkohl
Ich hoffe, dass ich noch frischen Grünkohl bekomme. Dann darf Mr. Squirrel dieses Rezept kochen.
Gulasch mit Fussili
Ich hab noch was im Tiefkühlschrank gefunden! Mr. Squirrels Seitangulasch (Rezept)! Das gibt es dann zusammen mit Nudeln.
Gefüllte Aubergine
Wir werden eine Variante dieses Rezepts machen. Man kann da immer noch n bisschen ändern, wenn man zum Beispiel Kichererbsen statt Kidneybohnen nehmen möchte - oder ein paar andere Gewürze. Aber das Rezept ist ne sehr gute Basis.
*****************************
English version
So. Here we go again. Happy new year! Last Thursday I started a new job and am now much closed to my favorite restaurants. But I'll still write my lunch plans and cook them :)
My plans for the second week of January:
Mac and cheese with broccoli
Baked tofu with mashed potatoes and broccoli
German style kale
Seitan goulash with fussili
Stuffed eggplants
Mac and cheese with broccoli
The most important component for my mac and cheese is the cheese sauce. Find my recipe here (by the way: No cashews or other things that need to be soaked overnight etc involved). I make a serving of this at least once a week, because we like to eat this on our breakfast sandwiches :) And with nachos, as a dip with veggies, ... with everything to be fair. :D
But for the lunch, I'll cook my pasta al dente, add sauce, best also top it off with caramelized onions... And broccoli on the side.
Baked tofu with mashed potatoes and broccoli
This is where we'll use up the second half of the broccoli (maybe also add some peas)... Does anyone need a recipe for mashed potatoes? Probably not, right?
However, the recipe for my tofu is right here.
German style kale
I hope, I can still get my hands on fresh kale! If I do, Mr. Squirrel gets to cook this recipe.
Goulash with fussili
I found a little something in the freezer! Mr. Squirrel's seitan goulash (recipe)! We'll have it with pasta.
Stuffed eggplants
We'll make a version of this recipe. You can always exchange a couple of ingredients, for example, swap kidney beans for chickpeas or play with some spices. But the recipe itself is a good basis.