Die DEUTSCHE ÜBERSETZUNG findet ihr unter dem englischen Rezept!
Making vegan shortbread really isn't rocket science! :) But it's all the more delicious! Both the whole wheat and the white flour version turned out great!
Ingredients:
- 125 g margarine at room temperature (I recommend Alsan)
- 40 g sugar
- 25 g powdered sugar
- 225 g flour (wheat, spelt, ... anything you like)
- a dash of salt
- 1 table spoon of rosewater
Instructions:
- Pre-heat the oven to 160°C/320°F.
- Line a baking tray with parchment paper.
- Using a handheld mixer, mix the margarine and the sugar until they have a smooth creamy texture.
- Add the rest of the ingredients and blend until everything is well incorporated.
- Spread the dough on a parchment paper lined baking tray.
- It should be about 1cm (a little less than half an inch) thick.
- Using a fork, poke holes into the dough.
- Don't forget to "pre-cut" the dough.
- Bake for about 30 minutes at 160°C/320°F.
- After these 30 minutes, take the tray out of the oven.
- Cut along the lines of the previous cuts while the shortbread is still hot and soft!
- Allow to cool down, then: Eat! ... or store in a cake tin.
Und jetzt auch noch mal auf Deutsch! :)
Veganes Shortbread ist echt einfach zu machen! :) Und außerdem ist es total
lecker! Sowohl die Vollkornmehl- als auch die Weißmehlversion sind super
geworden!
Zutaten:
- 125 g zimmerwarme (weiche) Margarine
(Ich nehme immer Alsan)
- 40 g Zucker
- 25 g Puderzucker
- 225 g Mehl (Weizen, Dinkel,
wonach einem der Sinn steht)
- Eine Prise Salz
- 1 Esslöffel Rosenwasser
Zubereitung:
- Ofen auf 160°C/320°F vorheizen.
- Backblech mit Backpapier auslegen.
- Mit einem Mixer Margarine und
Zucker verrühren bis alles schön cremig ist.
- Die anderen Zutaten hinzufügen
und zu einem schönen Teig verrühren.
- Den Teig auf dem Blech
ausrollen (ca. 1cm/ein knapper Zoll Dicke)
- Mit einer Gabel Löcher in den
Teig pieksen.
- Den Teig so mit einem Messer
vorschneiden, wie man die Stücke später haben möchte.
- Ca. 30 Minuten bei 160°C/320°F backen.
- Nach diesen 30 Minuten das
Backblech aus dem Ofen nehmen.
- Die vorgeschnittenen Linien
nachschneiden solange das Shortbread noch warm und weich ist.
- Abkühlen lassen und
ESSEN! … oder in einer Keksdose aufbewahren.