Freitag, 21. Juni 2019

Mittagessen KW26/2019 | Lunch plans week 26/2019

English version below

Mal wieder eine Fünf-Tage-Woche! :D


Sesamspinat mit Reis und Gochujangtofu
Ganz simpel: So geht der Sesamspinat, so geht der Tofu.

Sandwich
Ich mache Brot nach diesem Rezept, da drauf kommt dann so der Salatstandard, aufgeschnittene Veggie-Grillsteaks und wahrscheinlich Kääsesauce.

Ofenkartoffel gefüllt mit Slow Cooked Linsen
Ich koche über Nacht im Slowcooker Linsen in Tomatensauce (passierte Tomaten mit Linsen und ein bisschen Gemüse und Kräutern). Die Kartoffeln werden gebacken... und dann kommt die Linsensauce darein :)

Gebackener Tofu mit Kartoffeln und was Grünem
Hier ist das Rezept für den gebackenen Tofu. Ganz wichtig, wenn ihr das nachbaut: Kauft nicht den festen, trockenen Tofu aus dem deutschen Supermarkt. Das wird nichts.

Kartoffelpüree mit Mangold-Sahne-Geschnetzeltem
Mal schauen, ob ich Mangold finde, sonst nehm ich Spinat oder so. Ich mache eine kleine Sahne-Béchamelsauce und packe Sojaschnetzel rein, die ich vorher in einer Mischung aus Brühe, Tomatenmark und Sojasauce habe ziehen lassen.



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English version

Finally another five day week! :D


Sesame spinach with rice and gochujang tofu
Very simple: This is how you make the spinachthis is how you make the tofu.

Sandwich
I'll make bread with this recipe, then there'll be your standard salad veggies on top, sliced veggies steaks and probably cheeese sauce.

Baked potato with slow cooked lentils
I'll cook lentils in tomato sauce overnight in the slow cooker (pureed tomato with lentil, some veggies, and herbs). The potatoes will be baked... and I'll add the lentil sauce :)

Baked tofu with potatoes and something green
This is the recipe for the baked tofu. Very important: Do not use extra firm tofu, it's too dry and wouldn't work for the recipe. Get some medium firm or softer (not silken) tofu. I like to buy my tofu at our local Asian supermarkets.

Mashed potatoes with chard cream ragout
I'll have to see if I can actuall get my hands on chard, otherwise, I'll use spinach or something. I'll make a creamy sauce béchamel and add soy chunks (the dried / tvp kind) that I previously soaked in a mix of veggie stock, tomato paste, and soy sauce.