Samstag, 3. November 2018

Mittagessen KW45/2018 | Lunch plans week 45/2018

English version below

Mal schauen, ob es die Auberginen am Freitag gibt. Ich habe dieses Wochenende in keinem Supermarkt Auberginen bekommen!






Graupensuppe
Super Herbstessen. Rezept!



Gemüse in Kokos-Currysauce
Ich nehme alles, was ich so im Kühlschrank finde und pack's in eine kleine Sauce aus Currypaste, Kokosmilch und etwas Brühe.



Curry mit Kartoffeln, Blumenkohl und Spinat
Hiervon einfach nur die Hälfte oder etwas weniger machen, sollte für 2 Personen gut reichen.



Blumenkohl & Kürbis mit Joghurt-Tahin-Sauce
Einen halben Blumenkohl und Kürbis salzen und mit etwas Olivenöl in mundgerechten Stücken im Backofen bei 180°C/350°F garen. Dazu die Joghurt-Tahin-Sauce.



Gefüllte Auberginen
Sollten wir in der Zwischenzeit Auberginen finden, macht Mr. Squirrel die nach diesem Rezept.





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English version

Let's see if we actually get around to the eggplants on Friday. I couldn't find eggplants at any supermarket this weekend!


Pearl barley soup
Best autum food. recipe!



Veggies in coconut curry sauce
I'll just take anything I can find in the fridge and put it in a sauce made from curry paste, coconut cream and some veggie stock.



Curry with potatoes, cauliflower, and spinach
I'll make half or a little less of this. That should be enough to feed two.



Cauliflower & squash in yoghurt tahin sauce
Cut (half a) cauliflower and hokkaido squash up into bitesize pieces. Season with salt and a bit of olive oil and bake until done at 180°C/350°F. Add yoghurt tahin sauce.



Stuffed eggplants
If we do end up getting eggplants in the meantime, Mr. Squirrel is going to cook them like this.