Sonntag, 30. September 2018

Mittagessen KW40/2018 | Lunch plans week 40/2018

English version below

Am Mittwoch ist frei... Darum gibt es nur vier Gerichte auf der Liste :)






Frühlingsrollen
Mal schauen, was ich exakt reinpacke, aber das hier ist das Grundrezept.



Broccolicremesuppe mit frischem Brot
Easy. Einfach TK Brokkoli auftauen und mit Gemüsebrühe und Kokosmilch oder Soja/Hafersahne pürieren. Abschmecken. Als Brot kann man Baguette oder Zwiebelbrot machen.



Thai Curry mit Tofu
Viel Gemüse :) Immer gut bei dem Wetter! Hier ist mein Basis-Curry-Rezept. Dazu frittierten Tofu. Davon hab ich immer was vorbereitet im Tiefkühlschrank.



Kartoffelpüree, Tofusticks und Rahmspinat
Das wird ein entspannter Tag. Den Kartoffelpüree mach ich selbst. Aber die Tofusticks kommen vom Aldi. Entweder mach ich den Rahmspinat selbst oder ich guck mal, ob ich einen im Supermarkt erlege.



**********************


English version

Wednesday is a bank holiday... So there are only four meals on the list. :)



Spring rolls
I'll see what exactly I'll put in the filling, but this is my basic recipe.



Broccoli cream soup with fresh bread
Easy. Just defrost frozen broccoli and blend it with veggie stock and coconut cream or soy/oat cream. Season to taste. In terms of bread, you can make baguette or caramelized onion bread.



Thai curry with tofu
Lots of veggies. :) Always good in this weather! Here's my basic curry recipe. Plus deep fried tofu. I always keep some in my freezer.



Mashed potatoes, tofu fingers and creamed spinach
This is going to be a relaxed day. I'll make the mashed potatoes myself. But the tofu fingers will be hunted at the local (Germany) Aldi. I'll decide later if I'm going to make the creamed spinach myself or if I'll buy it.